Skisafari turbeskrivelse

SKISAFARI  I DOLOMITTERNE, 6 dage.  

Skisafari er en anderledes form for skitur. Man er ikke "bare" på ferie - man er på en rejse - en rejse på 370 km, hvor man oplever i et nyt skiområde hver dag i det 1220 km store Dolomitti Superski. Aldrig den samme piste to gange - med mindre man ønsker det. Mulighed for at prøve kræfter med 3 World Cup pister. Den fantastiske følelse af, at være alene på en nypræpereret piste tidligt om morgenen. Og så overnatter man et nyt og spændende sted hver nat Cool utraditionelt, uforpligtende, uimodståeligt.

Man har ikke mere tøj med, end der kan være i en almindelig rygsæk, som man dog ikke kører med hele tiden, da der ofte er mulighed for at aflevere den på overnatningsstederne.

Det er holdet der bestemmer tempoet, og Skisafari er ikke en off-piste skitur. Man behøver ikke være ekspert-skiløber, for at deltage - man skal blot kunne køre ned af en rød piste i jævnt tempo.

Til gengæld kræver det, at man er i relativ god form. At løbe på ski 6 dage i træk, kræver en god fysik.

Der vil naturligvis blive holdt de pauser gruppen finder nødvendigt. Kommer nogen i problemer med fysikken undervejs, vil der ofte være mulighed for at blive "sat af" for at ta' en "slapper", og så blive samlet op af gruppen senere.

Der vil blive tilbagelagt ca 370 km på de 6 dage, incl. 4-hjulstransport og liftkørsel.

Vi overnatter på enten hoteller - af god standard - eller Refugier, som ligger oppe i tærrænet. Disse svarer i standard til et Gasthaus i Østrig - i dobbeltværelser hvor muligt, men nogle steder bor vi på 3- eller 4 mands værelser og på Refugierne i 10 eller 12 mands soverum.

Maden er fantastisk. Er man som jeg glad for det italienske køkken, venter der jer skønne kulinariske oplevelser. 

 

 

Creme Bruillé med chokoladeis

Ananas garpaccio

Røget ørred med syltede løg

Lammekølle med polenta, spinat og syltede løg.

Uge 11/2016

Alene på pisterne torsdag morgen.

Hermed beskrivelsen af turen, som den så ud i uge 11/2016.

Der er mulighed for at lave tilsvarende tur i alle uger i skisæsonen 2019.

 

Afgang Billund Airport lørdag d. 12.marts kl. 06.15, ankomst Milano Linate kl. 09.55

Dag 1. Ankomst til Pera tæt på Canazei midt på eftermiddagen. Der vil være mulighed for at leje ski og støvler og købe liftkort.

Overnatning på hotel Albergo Piaz, hvor bilerne kan parkeres hele ugen.

Vi spiser på hotellet om aftenen, og får taktikken på plads før ugens udfordringer.

Dag 2. Vi åbner ballet med at køre på den berømte Skitour Panorama. Vi tager liften op i Buffaure-området, hvor vi med det samme kan smide rygsækkene på vores første overnatningssted Refugio Baita Cuz. Herefter pløjer vi området tyndt, og hvis tiden og vejret er til det, smutter vi måske en tur til Belvedera-området i Canazei. Vi vender tilbage til Refugio Baita Cuz sidst på eftermiddagen, hvor der er mulighed for at nyde en forfriskning i den flotte udendørs sauna i 2213 m's højde. Udsigten herfra er enestående, og får man det for varmt, kan man altid lige smutte udenfor og rulle sig i sneen.Cool

Dag 3. Efter et godt morgenmåltid klikker vi skiene på kl. 8.30 og drøner for første, men ikke sidste gang, ned af de nypræparerede pister, som vi har helt for os selv. Vild Den 6 km lange røde piste Buffaure Panorama er vidunderlig, og har man mod på udfordringer, er der den sorte Piste Vulcano, som hele tiden kræver din fulde opmærksomhed.

Senere spænder vi sækkene på ryggen, og kører fra toppen af Buffaure-området i 2354 m's højde ned til minitoget, som på 5 min fragter os hen til Vajolet 1-liften, som bringer os op i det næste område vi skal udforske, nemlig Ciampedie-området, hvor frokosten måske nydes på Refugio Negritella. I dette område, trænede legendariske Alberto Tomba, og er man frisk på en udfordring, kan man prøve om teknikken rækker til den sorte piste, som er opkaldt efter ham - eller man tager bare den røde eller blå, og så mødes vi i bunden. Ved 14-tiden tager vi bussen fra Vigo di Fassa til Alpe di Lusia-området. Her venter der os atter 6 skønne pistekilometer fra toppen af Lasté mod Bellamonte.

V skal bo i Bellamonte på et hotel der hedder Hotel Canada. Der er Wellness i kælderen, så alle kan få løsnet lidt op for de ømme muskler.

Alternativ overnatning: Refugio Alpe Lusia,  Hotel Torretta. 

 

Dag 4. Skimæssigt skal vi tidligt op. Spise morgenmad og køre fra Hotellet kl. 0900. 

Vi starter med og køre på ski fra området Lusia – Valbona og Bellamonte, hvorefter vi kører med bus til passo San Pelegrino, og her skal vi køre hele eftermiddagen fra Col Magaritha og Falcade. Vi slutter af med og køre en fantastisk 7 km lang nedfart til Molino, hvorfra vi skal med bus eller taxa til Canale d´Argodo.

Det bliver en meget fin dag på ski med masser af udfordringer og flotte udsigter. 

Canale d´Argordo er en meget hyggelig by hvor de har fostret en Pave, Paolo den 2. 

Vi bor på det familiedrevne Hotel Alle Codole. Kokkene på restauranten er fantastiske, og den er ikke uden grund omtalt i Michelin-guiden. Vi bestiller vores goumet-menu når vi ankommer til hotellet, hvorefter vi hygger os i den lille vinbar, og får måske en sludder med den altid glade gamle bedste på 80 år Cool

Dag 5. Vi tager en taxi til Aleghe og Civetta området, der ligger meget flot ved en stor sø. Videre på ski til Val Zoldana længere mod øst inden vi igen trækker mod nord op mod Pescul. Vi passerer tæt på Monte Pelmo, et af de store masiver i Dolomiterne. Fra Pescul kører vi med bus eller taxa til Fedare og tager liften op til et af turens højdepunkter, Refugio Averau i 2413 m's højde, hvor vi smider rygsækkene, inden vi udforsker området omkring Cinque Torre. 

Vi overnatter igen på bjerget på Refugio Averau i Passo Giao 2413 moh - lige ud for Cinque Torre – et massiv der bliver brugt i alle reklamer fra Cortina. Refugiet er blevet ombygget fornyligt, så det er rigtig dejligt at overnatte på Averau, der også er klatreklubben Scoiatolo´s hjemsted, med masser af historie og billeder fra hele verden, hvor klubbens medlemmer har været pionerer som de første der har besteget adskillige af toppene over 8000 m i Nepal – blandt andet K2. 

Dag 6. Der findes ingen der formår at præparere pister som italienerne. Vi klikker skiene på 08.30, og nyder nogle fantastiske ture ned ad pisterne fra Averau. Det vil her være en stor overraskelse, hvis vi møder andre mennesker Cool Vores rygsække bliver liggende på Averau, så vi får et bedre skiløb. Vi kører senere mod Cortina d'Ampezzo – fast arrangør af styrtløb i kvindernes World Cup , hvert år i januar - vi skal på en kort bustur mod Pocol, hvorfra vi kan køre ind i skiområdet omkring Cortina fra vestsiden med Tofane og Drusie.

Vi skal køre på de berømte pister fra James Bond filmen "For your eyes only" – Olympiade pisterne, kvindernes World Cup styrtløbsløjpe, og ikke mindst skal vi op og køre på glecheren, og måske ned af den lange, kulsorte Forcella Rossa piste inden vi igen bevæger os over mod Pocol og tager en bus tilbage mod Averau, hvor vi henter vores rygsække og fortsætter mod Refugio Lagazuoi , hvor vi skal overnatte i 2752 m højde  – et fantastisk sted med den smukkeste udsigt over hele norditalien og over imod klippeformationerne, hvor Sylvester Stallone kæmpede for livet i "Cliffhanger". Mulighed for at slappe af i den højest beliggende sauna i Dolomitterne. Vi vil på Lagazuoi typisk støde på safari grupper fra andre lande, og der er altid en dejlig stemning i restauranten om aftenen. 

Dag 7. Skimæssigt starter vi dagen med og køre den fantastiske Piste Armentarola -11 km lang nedfart fra Laguzuoi gennem den skjulte dal, forbi det frosne vandfald, og vi ender med at blive trukket med heste og kane gennem et særdeles flot landskab, indtil vi igen er inde i skiområdet ved Armentarola og fortsætter på ski til Alta Badia, hvor vi kører på mændenes worldcup slalompiste, inden vi trækker mod Corvara og videre til Arabba. Er der godt vejr, vælger vi muligvis den lidt flottere tur mod uret omkring Sella Ronda, og kan evt. prøve kræfter med Sasslong - mændenes styrtløbsløjpe i Val Gardena. Vi forventer at ankomme til Pozza di Fassa sidst på eftermiddagen, hvor vi atter checker ind på Hotel Albergo Piaz, hvor aftensmaden venter.

Dag 8. Hvis vejret, benene og hovedet er til det, kan vi evt. køre på ski lørdag formiddag. Vi skal først være i lufthavnen kl 17.  

Hjemtur: Milano Linate lørdag d. 19. marts kl. 19.00 ankomst Billund Airport kl. 22.50

Vi kan blive nødsaget til at ændre i planerne alt efter vejret og skiføret. 

Alene på pisterne en tidlig morgenstund.

Damernes styrtløbsløjpe i Cortina d'Ampezzo.

Det frosne vandfald i "Den skjulte dal"

Store udfordringer - hvis man har lyst.