Kære skisafarigæster.

OBS!OBS! Pr. 16.dec. 2021 er der ud over nedenstående nu også indført krav om negativ PCR test max 48 timer gammel. Se mere på dette link

Corona spøgelset har endnu ikke helt sluppet os. Smittetrykket er højt både i DK og i mange af de andre Europæiske lande, og der indføres alle steder restriktioner for at beskytte os, og hjælpe os med at passe på hinanden.

Smittetrykket i Italien er ikke alarmerende, men man er som alle andre steder meget opmærksomme på udviklingen, især med hensyn til den nye Omikron variant, og der er pr. 6. december 2021 indført nye restriktioner (gældende til 31.01.2022), som har følgende indvirkning på vores skisafarier i 2022. 

  • Der skal benyttes mundbind på alle restauranter, dog ikke når man sidder på sin plads.
  • Der skal benyttes mundbind i taxier og offentlig transport, herunder kabinelifter og gondoler, og generelt på alle steder, hvor man ikke kan holde 1 meters afstand til andre.
  • Man skal vise coronapas på alle restauranter.
  • Kapaciteten på lifterne er nedsat til 80 %
  • Dit liftkort skal, for at det fungerer,  valideres med gyldigt coronapas hver morgen. Læs mere om hvordan man gør det her. 

Til indrejse i Italien anerkendes det europæiske coronapas som dokumentation for enten testresultat (højst 48 timer gammel), COVID-19 vaccination (14 dage efter sidste stik og op til 9 mdr.) (OBS! Fra den 1. februar 2022 bliver coronapas med vaccinationscertifikat reduceret fra 9 til 6 måneder i Italien), samt immunitet efter tidligere smitte (gyldigt fra udstedelsesdatoen og op til 180 dage efter første positive PCR-test). Det europæiske coronapas anerkendes både digitalt og i papirform. Alternativt kan certifikat med QR-kode fra sundhed.dk eller MinSundhed-appen fremvises digitalt eller i papirform. 

På skisafari kommer vi sandsynligvis ikke forbi steder hvor man kan blive coronatestet.

SÅ ALT DETTE BETYDER, at med mindre man har opnået gyldig coronapas via en maksimal 180 dage gammel positiv PCR test, kan man kun deltage på skisafari, hvis man er færdigvaccineret. 

Sidst men ikke mindst skal der udfyldes en digital Passenger Locator Form (dPLF). Det er lidt langhåret og tager lidt tid, og ofte er der ikke nogen der vil se den. Men gør det for en sikkerheds skyld. Efter udfyldelse modtager man en mail med en QR-kode, som skal fremvises på forlangende. I kan godt nøjes med at angive navnet på vores første overnatningssted.

Mundbind der benyttes i Italien SKAL være af typen FFP2. Kan købes på apoteker, hos MATAS eller på flere netshopper.